Kovatasoinen CrossFit-kilpailu Turun Tuomiopäivä käytiin 17.-19.8. ELITE-sarjojen kisatessa kolmena päivänä ja RX-sarjojen kahtena.

CrossFit Hämeenlinnasta oli mukana vahva miesedustus, kun Jali selvitti tiensä ELITE-sarjan loppukilpailuun ja Sean sekä Saku kilpailivat RX-sarjan puolella. Haastattelimme miehiä erittäin kovan viikonlopun jälkeen, joten palataanpa tunnelmiin kisan jälkeiselle viikolle:

Jali: ”Viikonlopusta selvittiin ihan hyvin, ilman suurempia virheitä. Tavoitteesiin päästiin eli saatiin kutsu kisaan ja kaikki lajit tuli tehtyä. Ens vuodeksi pitäis saada tekemistä hieman tasasemmaksi, en tiedä miten onnistun jäämään viimeiseksi lajissa ja myös ottamaan lajivoiton vklp aikana. Lempparilaji oli barbell bonanza, tunnelma oli huikea lämpässä ja lajin aikana. Kiitos kaikille ketä tuli Turkuun kannustamaan tai laitto vklp aikana viestiä!”

Sean: ”Pääsin osallistumaan Turun Tuomiopäivän CrossFit-kilpailuihin, joka on ollut oma päätavoite viimeiset kuukaudet ja pakko sanoa että olipahan karkelot! Ensinnäkin iso kiitos järjestäjille ja muille kisaajille sekä katsojille, jotka yhdessä loivat mahtavan viikonlopun! No sitten itse kisaamiseen.

Oma varovainen tavoite oli selviytyä Rx sarjassa top 20 ja ujo toive olisi ottaa yksi lajivoitto, mikäli sellainen sopiva laji osuisi kohdalle. No sellainen osui sitten heti avauslajiksi ja oli mahtava aloittaa viikonloppu onnistumisella ja lajivoitolla. Perjantain loput lajit olivatkin sitten vahvempien miesten lajeja, joten niissä tehtiin lähinnä oma paras ja nautittiin Lindin ohjeen mukaan kisaamisesta.

Lauantaina aloiteltiin seudulla ja altaalla, jossa pääsimme Sakun kanssa jakamaan radan. Lajista selvittiin, mutta se ei noussut suosikkien joukkoon. Itselle viikonlopun ehdoton kohokohta oli laji 7, survival sprint. Lajissa mentiin alusta loppuun täysillä ja kaasua ei tarvinnut nostaa kertaakaan. Kannettiin yokea, kiivettiin köyttä, työnnettiin kelkkaa ja juostiin, täysillä. Adrenaliiniryöppy oli melkoinen ja erä toisensa jälkeen pienen pojan into vaan vahvistui. Muutaman erän jälkeen finaalipaikka varmistui ja finaalissa tuli täydellinen onnistuminen, joka siivitti minut toiseen lajivoittoon sekä toi uuden ”köysivelho” lempinimen 😂 Finaalilajissa oli vielä yksi mahdollisuus jättää loputkin energiat kentälle ja sen tein monen muun urheilijan rinnalla. Maaliviivan ylittämisen jälkeen nousi helpotus siitä, että nyt saa vähän levätä ja palautua.

Viikonloppua oli ehdottomasti oman lyhyen CrossFit-uran kohokohta ja haluan vielä kiittää erityisesti Coach Aatua, joka puski minua viikonloppuna eteenpäin ja oli henkisenä tukena. Lisäksi suuri kiitos kaikille Crossfit Hämeenlinnan jäsenille, jotka kannustimet meitä paikanpäällä tai etänä, teistä oli suuri apu! ☺️💪 Nyt huilailen pari viikkoa ja hoidan pahimmat kolotukset kuntoon ennen paluuta salille, mutta sen jälkeen mennään taas 💪”

Saku: Kesän pääkilpailu on nyt takana. Sijoitukseni 13/40 ei ollut aivan sitä mitä lähdin hakemaan, mutta taso oli todella kova ja kokonaisuutena olen omaan suorittamiseen oikein tyytyväinen. Viikonlopun kohokohdat olivat lauantain kaksi ensimmäistä lajia: soutu + uinti, jossa selvästi ylitin omat odotukseni, sekä huikean hienosti suunniteltu sprinttilaji, jossa finaaliin pääsy ja siinä kilpaileminen olivat tähänastisen kilpailu-urani parhaita hetkiä. Nyt on hyvä aika ottaa hetki lepoa treeneistä ja suunnata katseet kohti ensi vuoden kilpailuja. Haluan vielä kiittää koko Turun urheilupuiston yläkentälle saapunutta yleisöä ja erityisesti CFHML:n kannustusporukkaa, tunnelma oli läpi viikonlopun erinomainen!

CrossFit Hämeenlinna onnittelee kaikkia erittäin hienoista suorituksesta sekä kiittää kannustajia tuesta! 

Lopulliset tulokset: https://competitioncorner.net/ff/9090/results#male_55642

Kuvia tapahtumasta: https://drive.google.com/drive/folders/1dBj8qoMw83K92I5mwZF1pytunO-vUzOo