Syyskuu alussa Belgiassa pidetyt Lifesaving EM-kilpailut ovat nyt takanapäin. Kilpailuissa syntyi kaksi uutta Suomen ennätystä ja tämän lisäksi suoritteena altaasta kaksi hyvää oman ennätyksen pintaan tehtyä uintia.

Kilpailut alkoivat kolmipäiväisellä allaslajiosuudella Bruggessa. Ensimmäisenä lajina kisasin 200m obstaclen, eli esteuinnin. Esteuinnissa 50m altaaseen on sijoitettu kaksi estettä, jotka tulee alittaa. Sijoitukseni lajissa oli 14 ja aika oman ennätyksen pinnassa. Toisena lajina kilpailin 100m mankin carry with fins lajissa, jossa sukelletaan ensin 50m räpylöillä ja samalla sukelluksella poimitaan nukke altaan pohjasta. Nuken nostoa seuraa 50m nukenkuljetus. Sijoitukseni oli 14 ja aika uusi Suomen ennätys.

Toisena kisapäivänäni kilpailin ensimmäisenä lajina 50m manikin carryn, jossa uidaan ensimmäiset 25m vapaauintia. Tämän jälkeen poimitaan nukke altaan pohjasta ja kuljetetaan nukkea 25m. Sijoitus lajissa 16 ja aika uusi Suomen ennätys.
Toisena kisapäivänä kilpailin myös 100m manikin tow with fins lajissa, jossa ensimmäinen 50m mennään räpylöillä joko sukeltamalla tai uimalla. Tämän jälkeen altaan päädyssä odottava nukke kiinnitetään pelastuspatukkaan ja aloitetaan nuken kuljetus pelastuspatukassa. Sijoitukseni 18 ja aika hitaasti tapahtuneen nuken kiinnityksen vuoksi jäi hieman omasta ennätyksestäni.

Allaslajeista siirryttiin Oostendeen kilpailemaan rantalajeissa. Rantalajeille on tyypillistä tilanteen jatkuva eläminen ja tämäkään kisareissu ei tehnyt siinä poikkeusta. Huonon sään vuoksi rantalajien lajijärjestystä muutettiin toistuvasti ja kisaolosuhteet myrskyn keskellä olivat välillä suorastaan haasteelliset. Ensimmäisenä kisapäivänä kilpailtiin vain juoksulajeissa huonon sään vuoksi. Olosuhteet meressä olisivat olleet turvallisuusriski. Rannalla tehtyjä suorituksia ei kelloteta ja sijoituksen saavat vain finaaliin tulojärjestyksen mukaan selviävät urheilijat. Kisasin rannalla 90m beach sprintin, eli 90m juoksun rantahiekassa. Jäin lajissa alkueriin. Seuraavana päivänä kilpailin beach flags nimisessä lajissa, jossa tavoitteena on poimia rantahiekassa olevia lippuja juosten. Jäin lajissa alkueriin. Toisena kisapäivänä kilpailin myös meressä käydyssä avovesiuinnissa ja tässä lajissa sijoitukseni oli 21.
Kokonaisuudessaan kilpailut sujuivat hyvin ja jopa yli omien odotuksieni. Rantalajit ovat itselleni selkeästi heikompi osa-alue, osittain jo pelkästään harjoitteluolosuhteiden puutteen vuoksi. Pääpaino kilpailuissa on itselläni selkeästi allaslajeissa ja näihin tuloksiin olen varsin tyytyväinen!

Kilpailuajat:
200m obstacle swim 2.36.55
100m manikin carry with fins 1.04.32 SE
50m manikin carry 40.32 SE
100m manikin tow with fins 1.11.30

EM-kilpailuja edeltävästi suoritin lifesaving treenien lisäksi oheisharjoittelua CrossFit Hämeenlinnan salilla. Salilla vallitsi mielestäni mukavan reipas ilmapiiri ja salille oli helppo saapua uutena harrastajana. Suoritin treeniä pääasiassa omina harjoitteina, koska tunneille osallistuminen juuri ennen kilpailuja ei ollut mahdollista. Oman treenin tekemiseen salilla on järjestetty hyvin tilaa ja tämä mahdollisuus on olemassa, vaikka salilla olisi saman aikaisesti ohjattua toimintaa. Sivusilmällä kuitenkin vilkuilin ohjattuja CrossFit Hämeenlinnan tunteja. Tuntien seuraaminen sai aikaiseksi poltteen päästä vielä itsekkin mukaan sykkeeseen!

CrossFit Hämeenlinna onnittelee Mari Kiurua hienoista suorituksista!