Säännöt

1. Tule ajoissa.
Ehdit lämmitellä, etkä häiritse muiden treenaamista. Valmentaja vetää ohjatun alkulämmittelyn, mutta sen lisäksi on hyvä käynnistää kroppaa myös itse. Lämmittely on erittäin tärkeä, sillä sen avulla säästyt turhilta loukkaantumisilta. Näin valmistat kehon ja mielen tulevaan harjoitukseen.

2. Ei turhaa egoilua!
Ensin taidot, sitten vasta painot.

3. Tervehdi, tutustu, kannusta ja rohkaise muita.
Ole mukana luomassa yhteisöllisyyttä ja mukavaa yhdessäoloa. Toivotetaan myös uudet tulokkaat sekä satunnaiset vierailijat tervetulleiksi salillemme treenailemaan.

4. Anna valmennusrauha.
Keskitytään kuuntelemaan valmentajan antamia neuvoja ja ohjeistuksia ja annetaan myös treenikavereille mahdollisuus tehdä näin.

5. Työvuorossa olevalla valmentajalla on Coach-paita päällä ellei toisin ilmoiteta.
Valmentaja ohjeistaa treenaajille skaalaukset, neuvoo tekniikat ja vastaa muutenkin treeniä koskeviin kysymyksiin. Muut valmentajat vastaavat kysymyksiin, jos omalta treeniltään ehtivät.

6. Kunnioita salin välineitä. Kahvakuulia, käsipainoja tai tyhjiä tankoja EI SAA pudottaa lattialle!
Poikkeuksena tietenkin tilanne, jossa estetään loukkaantuminen. Terveen järjen käyttö on sallittua.

7. Pidetään sali ja välineet siistinä.
Painot, tangot, hyppynarut, kumpparit yms. käytön jälkeen niiden omille paikoilleen, roskat roskiin jne. Ei jätetä mitään lojumaan ympäri salia. Peruspuhdistukseen rätit ja suihkepullot treenialueilla, lisää siivousvälineitä löytyy siivouskaapista ja kellon alta.

8. Huolehdi hygieniasta.
Tekevälle sattuu, varsinkin kun treenataan kovaa. Huomioithan siis kanssatreenailijat puhdistamalla tangot, kahvakuulat yms. desinfiointiaineella verestä, jos kätesi aukesivat treenin tuoksinassa. Muistathan desinfioida välineiden lisäksi myös haavasi.

9. Pidetään mankun käyttö järkevänä.
Magnesiumin käyttö on sallittua ja joskus jopa suositeltavaa. Mankkapaloja ei kuitenkaan kuskailla ympäri salia, vaan jokainen käy lisäämässä mankkua käsiinsä sitä varten tarkoitettujen purkkien/pussien päällä.

 10. Kerro valmentajille, jos jokin on vialla.
Oli kyse sitten vessasta loppuneesta käsipaperista, palaneesta lampusta tai hajonneesta välineistöstä. Teemme parhaamme korjataksemme asian.

11. Informoi valmentajia terveydentilastasi.
On tärkeää huomioida treenipainoissa, tekniikoissa ja treenin intensiteetissä, jos sinulla on urheiluvammoja tai olet sairastellut lähiaikoina.

12. Jos käytät kiellettyjä aineita, et treenaa meillä.
Me uskomme puhtaaseen urheiluun ja noudatamme ehdotonta nollatoleranssia kaikkien urheilussa kiellettyjen aineiden suhteen.

13. Kun lähdet salilta viimeisenä, lukitse kaikki salin ovet. Lastausovi, takaovi, Verstashuoneesta käytävälle johtava ovi sekä pääovi. Sammuta radio ja valot (pääkatkaisija siivouskaapin vieressä, muut valot pukuhuoneissa ja WC-tiloissa ovat automaattisia).

Ikäraja 16 vuotta. Lue lisää lasten ja nuorten ryhmistä: Lasten ja nuorten ryhmät