Crossfit Hämeenlinna Header

Mitä on CrossFit?

Mitä CrossFit® on?

CrossFit® on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, jossa teemme monipuolisesti erilaisia liikkeitä mm. kehonpainolla, kahvakuulilla, renkailla ja tangoilla. CrossFit harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia, intensiivisiä ja täysin omalle kuntotasolle sovitettavissa. CrossFit perustuu skaalaamiseen, tehden siitä täydellisen ohjelman jokaiselle treenihistoriasta riippumatta. Samaa ohjelmaa käytetään niin ammattiurheilijoille, perheenäideille, palomiehille ja +60v, liikuntaa harrastamattomille isovanhemmille. Ohjelma on kaikille sama. Harjoitukset henkilökohtaistetaan (skaalataan) jokaisen kuntotasolle ja liikkuvuustekijöille sopivaksi valmentajan toimesta. Kaikki tuntimme ovat valmennettuja.

Harjoituksissa teemme liikkeitä, jotka ovat ihmisen luonnollisia liikeratoja. Tavoitteena on kehittää fyysisen kunnon eri osa-alueita, liikkuvuutta, voimaa ja kestävyyttä. Harjoittelu tekee sinusta terveen, vahvan ja hyväkuntoisen. Tehokkaat ja toimivat harjoitukset takaavat varman ja nopean kehityksen.

Tavoitteena on kehittää tasaisesti urheilijan kaikkia kymmentä fyysistä ominaisuutta:

  1. Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys
  2. Lihaskestävyys
  3. Voima
  4. Liikkuvuus
  5. Räjähtävä voima
  6. Nopeus
  7. Koordinaatio
  8. Ketteryys
  9. Tasapaino
  10. Liiketarkkuus

CrossFit® -harjoittelu aloitetaan OnRamp alkeiskurssin kautta. On-Ramp- kurssilla käymme läpi turvalliset ja oikeat suoritustekniikat perusteellisesti henkilökohtaistaen ne jokaisen kuntotasolle ja liikkuvuudelle sopivaksi. Kurssilla perehdytään erityyppisiin CrossFit® -harjoituksiin ja harjoitusten skaalaamiseen. Suosittelemme alkeiskurssin käymistä kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Lue lisää välilehdeltä ”aloittaminen”.

Katso täältä lisää CrossFit-sanastoa.

CrossFit-salit Suomessa löydät täältä.

By courtesy of CrossFit Inc. (2014)